lørdag den 10. marts 2012

GROP på Det Kolde Bord

Så er GROPbloggen tilbage fra vinterhiet, og vi er meget forventningsfulde i forhold til det kommende år. For hvor er der mange forrygende, tjekkede, skønne og skøre arrangementer, og det ligger i kortene, at der bare bliver endnu mere af alting.

Lørdag d.25 februar tog vi på "Planeten" i Huset i Magstræde og så "Det Kolde Bord 2".
Vi så premiererne på 4 helt nye stykker dansk dramatik - skrevet og iscenesat indenfor de sidste 48 timer!! 


Rigor Mortis



Det Hvide Snit



Konceptet er:

+ 48 timer
+ 16 skuespillere
+ 4 dramatikere
+ 4 instruktører
= 4 premierer

Fire grupper bestående af: én dramatiker, én instruktør og fire spillere havde 48 timer til at lave en forestilling hver, af max 20 min. varighed.

Grupperne sammensættes tilfældigt ved lodtrækning og tildeles et arbejdslokale, samt en række givne rekvisitter. Manuskripterne skabes på baggrund af udleverede arbejdstitler og skal iscenesættes på samme scene i en fast scenografi.

Af stykkernes titler er det tydeligt at det var nogle tunge emner der skulle behandles, men det blev gjort, så der også var rigtig gode grin.

"Det Hvide Snit"
"Hypokonder"
"Epidemi"
"Rigor Mortis"

Hvor er det facinerende, hvad man kan nå med så kort deadline hængende over hovedet, for det var imponerende godt! Fra en tilskuers synsvinkel, må man sige, at der ikke var behov for mere tid!

Det at sidde i mørket og få et veritabelt smorgåsbord serveret, i mundrette bidder på 20 minutter stykket, der var både bid og sødme, og det var en både inspirende og eksklusiv oplevelse.
Der var godt nok en ordentlig skude fuld medvirkende, men det var super godt organiseret og koordineret, så stor cadeau til arrangørerne.

De gentager konceptet i begyndelsen af juni, og det er bestemt en ting vi gerne vil opleve igen og bestemt vil rekommendere.


Fredag d.2 marts var GROP så heldige at blive skrevet i døren til koncert på Rust. Så det var ikke et rigtigt GROP arrangement, men det var så godt! :-)
( Vi kan simpelthen ikke finde navnet på de 2 gutter ) varmede op med laserlysshow og techno trance musik.

Lækre LIPS spillede power pop, electro pop, dance pop og det var deres anden single release.

En smagsprøve ligger her: http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.myspace.com%2Fthelipsdk&h=dAQHUmguq - Bagefter skulle Tensnake (DE) spille men vi var allerede godt og grundigt blæst igennem så vi valgte at springe over og trække hjem!

Vi glæder os til næste gang vi skal dele vores GROPlevelser

GROP.dk



4/3-2012