onsdag den 5. oktober 2011

GROPture med 2x Annemarie Helger

Søndag d.2 oktober

Glyptoteket og Gauguin's polonesiske eventyr var en dejlig oplevelse. Dejligt overskuelige tekster og stor variation i materialet! Det er værd at opsøge de gratis guidede ture, om ikke andet for at få en intro til materialet.
Det gælder dog om at komme i god tid, for billetterne er godt nok populære.

Efter touren tog vi lidt og drikke og en kage i caféen - så vi blev klar til endnu en omgang. Så kunne vi se på udstillingen i vores eget tempo, men havde lidt baggrundsviden som vi ikke umiddelbart kunne læse os til.


Hvor har Glyptoteket dog bare udviklet sig! Rummene virker meget bedre udnyttet. Fx. at caféen med Mette Blomsterbergs fantastiske kager er rykket op med udsigt over den skønne vinterhave. I gaaaamle dage var der jo bare en lille sølle kold café i kælderen, hvis man fik brug for lidt fouragering:-)

Hele den tilbygning hvor Gauguin udstillingen befinder sig - er også bare så smuk og den giver mig lyst til at finde ud af hvad der er inden i ... den pirrer min nysgerrighed.


Fredag d.30 september

Frivillighedens dag var vi til festarrangement på Københavns Rådhus.
En hal fuld af frivillige, en hyggepianist, lækker lækker Claus Meyer mad og Annemarie Helger underholdning.

Hun snakkede om Frivilligheds Feer og at "Den der klarer at rumme kaoset i sig, føder en dansende stjerne" - så smukt - så smukt. Hun syntes godt om GROP.dk idéen og vi håber hun har lyst til at blive fan :-)
Årets frivilligheds pris blev givet til Mohammed Sahmi, som har thaibokseklubben "Copenhagen Muay Thai" i Nordvest kvarteret - og en hel række af hans unge boksere sad med og klappede af ham.
Det var hyggeligt - vi fik vist ansigtet, snakket og delt GROP.dk flyers ud til et par politikere.





Mandag d 26 September

Staden 40 år - STORT TILLYKKE
Det føltes som om alle københavnere var på Christiania og byen i byen virkede ny og eventyrlig. Vi var der først efter mørket havde sænket sig, men det var som om at være på en anden planet -  kuult men mystisk.


  
Der var vildt flotte lys installationer rundt omkring.

 

På Fredens Eng var Annemarie Helger og Peter Larsen i fuldt blank rødt lak "ornat" konferencierer. De præsenterede blandt mange andre en der ... lignede Troels Trier, Skovsen og Ingeman og Mc Einer. Så bred var spændvidden...



Men da Anne Linned sang "For du er så smuk og dejlig ..." og klapsalverne bragede igennem så jeg følte mig som sad jeg midt i en Boom box , DÉR løftede teltet sig!! :-)

Stig Møller fra steppenulvene fortolkede Tove Ditlevsen's " Jeg er din barnsdoms gade".
Sort Sol spillede "Laaangebro" og Alberte havde historie nok til at slutte en super dejlig aften.

Tak Christiania for de første 40 år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar