fredag den 8. juni 2012

2 Dages GROPdagelse

GROPdagelse d.8-9.juni 2012
Vi var faldet over en lille plakat sat op ved det gamle posthus på nørrebrogade ved søerne, og syntes det kunne være interessant at se " Sixten Sparre`s Release" af deres nyeste video, så på trods af at der høvlede en tung byge ned, gik vi ind til den næsten ukendte tunnel der forbinder Østre anlæg og Botanisk have og dernede skulle arrangementet foregå.
Regnen holdt op, men den skubbede programmet så vi nåede desværre ikke hørt bandet, men videoèn ligger også HER. Vi nåede kun et hyggeligt Kongespil med bandet og venner.
Kl.21 skulle vi være på Forfatterskolens sommerafslutning, hvor der var oplæsning af 1 års eleverne.
På vejen var vi gennem Kongens Have og her så vi at regnen havde skyllet publikum væk fra det storslåede storskærmsarrangementet. Der var flere folk uden for området end indenfor :-)
Forfatterspirerne og rektor Pablo Llamblas sørgede for en god og imødekommende stemning på Forfatterskolen. Flere unge førsteårsstuderende læste op af egne værker. Det spændte vidt i stil og emnevalg. Fra det fabulerende til det mere eksperimenterende og afsøgende. Der er helt klart masser af talent at bygge videre på, og det var interessant af høre de unge, måske kommende navne inden for dansk litteratur.

Og så var der gratis kage og en afslappet omgangstone, der bestemt gjorde det til et besøg værd.

Det regnede igen, men vi var ikke helt klar til at gå hjem endnu, så vi gik langs langelinie og så at Ofelia Beach EM arrangement var ramt på samme måde som Kongens Have.Vi ville længere ud af molen - ud til Toldboden, hvor et kunstprojekt med  "ORB vandrobotter" var søsat. ORB’er er følsomme og intelligente væsner. De hæver sig op mod vandoverfladen ved lyden af venlige stemmer og smuk musik, mens en støjende motor eller folk der råber, får dem til at flygte ned under vandet og gemme sig på havbunden.

ORB’er kommunikerer i et hypnotiserende sprog af farve- signaler og pulserende luftbobler. Det er UrbanBotics der står bag, det var en fin og ret poetisk måde at slutte en noget våd GROPdagelses rejse.

Dagen efter var vi til Dramafrontens arrangement WEEKEND6, og nørrebro var deres første site-specific-reading, hvor 6 nyskrevne korte tekster bliver opført rundt omkring og vi blev guidet rundt mellem de forskellige spillesteder. Og hvor var det godt, velskrevet og super vel spillet, men vi var godt og grundigt trætte bagefter, og selvom vi havde lidt flere planer måtte vi stoppe her. Det var følelses mæssigt seje stykker, og hele konceptet med korte men tunge stykker, med lidt vandring mellem fungerede virkelig godt.


"En anarkists bekendelser"
Lejlighed på Sankt Hans Torv
Start ved Teater GROB

"Pels og Sten"
busstoppested i Stengade

"Lille Edith"
udenfor Hellig Kors Kirke
Giv os Danmark
Natasjas gravsted

"STARMAN"
De smukke gamle skibe på Langelinie

STREETART på Vesterbro

STREETART i Vanløse
Valby nærgenbrugsstation
Den FEDE lejeplads i Fælledparken

Ingen kommentarer:

Send en kommentar